Waarom werkt mijn website niet?

Ik hoor het steeds vaker als ik in gesprek ben met ondernemers; “Natuurlijk hebben we een website!” Wordt er vol trots gezegd. Als ik dan doorvraag blijkt er niet veel activiteit vanuit de website te zijn en is hij terug te vinden op pagina 15 in Google. Meestal is men zelf aan het bouwen geslagen of een vriend heeft iets neergezet. Natuurlijk mooi als een vriend of kennis je wil helpen met een website of als je het zelf kunt doen. Vaak ziet het er ook niet onaardig uit. Het resultaat is alleen dat er een website op het internet staat met alle bedrijfsinformatie, maar er is niet gedacht aan SEO webdesign, zoekwoorden of mobiel gebruik.

Webdesign is logisch opbouwen

Een website kan wel degelijk voor je aan het werk gaan, maar niet vanzelf! De website moet logisch zijn opgebouwd met H1 en H2 teksten. Google ziet aan deze teksten dat ze belangrijk zijn en zal aan de hand van onder andere deze woorden de website gaan categoriseren. Daarnaast moeten de afbeeldingen en plaatjes zijn beschreven, want Google herkent geen afbeeldingen. Google moet lezen wat er op een afbeelding staat. De tekst moet inhoudelijk goed zijn, maar ook weer niet te technisch en onsamenhangend zijn. We kunnen een hele pagina volstoppen met woorden als Webdesign Groningen, SEO Groningen of Vormgeving Groningen. Dan zullen we misschien iets hoger in Google komen, maar de klanten begrijpen er geen snars meer van. Zoals een apotheker weet hoe je medicijnen moet maken of een schilder weet hoe je verf moet mengen, weet een webbouwer hoe je teksten, plaatjes en afbeeldingen moet toepassen en hoe je daardoor wel hoger in Google komt.

 

Vriendendienst op niet?

Als je een website voor je bedrijf wilt gaan inzetten en ook nog vindbaar wilt zijn op internet dan is het niet verstandig van een vriendendienst gebruik te maken, tenzij je nadien de site laat doorlichten door een SEO expert of Google specialist. Het kan je dagelijks heel wat bezoekers op je website schelen. Bezoekers die in de toekomst misschien wel klanten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *